Rozdíly v síle nikotinových sáčků

Nikotinové sáčky jak už název napovídá obsahují nikotin, některé ho obsahují malé množství a některé jsou nikotinem narvané k prasknutí. V tomto článku rozebereme rozdíly v síle nikotinu, pro koho je jaká kategorie určena a mnohem více.

Nikotinové sáčky podle síly můžete vyhledat zde!

Produkty rozdělujeme do 6ti kategorií:

- Extra slabé            - obsah nikotinu od 0 do 6 mg/sáček

Tato kategorie je určena uživatelům, kteří s nikotinem teprve začínají, nebo jsou zvyklí na občasné a nízké dávky nikotinu. 

 

- Slabé                     - obsah nikotinu od 6 mg do 10 mg/sáček

Kategorie pro pokročilé uživatele, kteří už mají s nikotinem zkušenosti, nebo jsou zvyklí na slabší nikotinové dávky. Některé produkty v této kategorii by zvládl i statečný začátečník.

 

- Středně silné         - obsah nikotinu od 10 do 15 mg/sáček

Středně silné nikotinové sáčky už určitě pro začínající uživatele nejsou! Jsou pro pokročilé až zkušené uživatele. To je takový člověk, který už nějakou dobu produkty obsahující nikotin užívá a užívá je pravidelne.

 

- Silné                      - obsah nikotinu od 15 do 20 mg/sáček

Kategorie silných nikotinových sáčků je už zejména pro lidi, kteří užívají nikotinové sáčky pravidelně, jsou zvyklý na určitou dávku nikotinu a mají potřebu dávku zvýšit. Kuřákům a to i těm silnějším bychom doporučovali začínat s výše uvedenými kategoriemi. 

 

- Extra silné             - obsah nikotinu od 20 do 30 mg/sáček

Extra silné nikotinové sáčky už jsou pro opravdu zkušené uživatele, kteří užívají nikotinové sáčky nebo žvýkací tabák v této intenzitě alespoň rok.

 

- Nejsilnější             - obsah nikotinu od 30ti mg/sáček a více

Kategorie pro nikotinové fajnšmekry, kteří potřebují neustále zvyšovat dávku nikotinu. Zkušení uživatelé, ideálně experti, kteří už mají několikaleté zkušenosti jsou v této kategorii vítáni. 

 

Obsah nikotinu není záruka síly!

 

Často si lidé myslí, že jediným faktorem, který určuje sílu produktu je obsah nikotinu. To ale není tak úplně pravda. Velmi často se stává, že vezmeme dva produkty - Nikotinové sáčky s příchutí mentolu a obsahem nikotinu 20 mg/sáček a druhý s úplně stejným obsahem nikotinu ale například s příchutí jahody. V 99% případů platí, že nikotinové sáčky s příchutí mentolu jsou mnohem silnější než ty ochucené.

Jak je to možné?

Mentolové nikotinové sáčky totiž působí agresivněji, jsou chladivé a pálí nás pod rty. Mentol dokáže zesílit pocit síly nikotinu několikanásobně. Stejný efekt má i příchuť citronu, pocit zesílení sice není tak intenzivní jako u máty, ale dokáže také vyvolat tento zesílený pocit.

 

Pokud váháte, které nikotinové sáčky vyzkoušet, obsah nikotinu by měl být vždy první a klíčový faktor pro Vaší volbu. Jste-li začínající uživatel, určitě nevybírejte ze silných produktů, ale začněte od slabších a pokud to musí být, tak se k těm silnějším časem dopracujete. To samé platí i naopak, pokud jste zkušený, dlouhodobý uživatel, zvyklý na silné produkty, vybrat nějaký slabší produkt by pro Vás velice pravděpodobně znamenalo vyhozené peníze.

 

Používáme ověření věku Adulto